Genel Bilgiler

21 Mart 2021 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan yönetmelikle üniversitemiz bünyesinde kurulan “Hitit Üniversitesi İslami İlimler Uygulama ve Araştırma Merkezi (HİSAM)”, İlahiyat sahasındaki araştırmaları desteklemek, bu alanda akademik çalışmalar yürütmeyi amaçlamaktadır.

Bu merkezin, İslam kültürü ve medeniyetiyle ilgili araştırmaları teşvik etme, bu sahadaki bilimsel faaliyetleri ve kültürel etkileşimi artırma, ilahiyat alanında ihtisas yapmayı hedefleyen öğrencilere destek olma, üniversite dışındaki kurumlarla ilgili mevzuat hükümleri kapsamında iş birliği yapma gibi birçok faaliyet sahasının bulunduğunu söylemek mümkündür.

Üniversitemizin yeni araştırma merkezlerinden olan Hitit Üniversitesi İslami İlimler Uygulama ve Araştırma Merkezimiz, yapacağı faaliyetlerle akademik olarak pek çok kazanımı beraberinde getirmeyi hedeflemektedir.