DİN ÖĞRETİMİ VE DİJİTALLEŞME ÇALIŞTAYI

Din Öğretimi ve Dijitalleşme isimli çalıştay Hitit Üniversitesi İslami İlimler Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü katkılarıyla Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde gerçekleştirilmiştir.
Dijitalleşmenin din eğitimi ve öğretimini nasıl etkilediğinin tartışıldığı programda açılış konferansı Dr. Öğr. Üyesi İlyas Erpay tarafından verilmiştir. Açılış konferansının ardından dört oturum halinde düzenlenen toplantının ilk oturumda Prof. Dr. Macid Yılmaz ve Arş. Gör. Tuba Akçay “Din Öğretiminde Dijitalleşme: Sorunlar ve Çözüm Önerileri” başlığıyla dijitalleşme ve din öğretimi arasındaki ilişkiyi ele almışlardır.  İkinci oturumda ise Dr. Öğr. Üyesi İrfan Sevinç ve Doç. Dr. Adem Güneş, “Din Öğretiminde Kullanılabilecek Dijital Materyaller” başlığı ile çalıştayda yer almışlardır. Üçüncü oturumda Doç. Dr. Ahmet Koç ve Dr. Öğr. Üyesi İlyas Erpay “Din Öğretiminde Dijitalleşme ve Geleceğin Becerileri” başlığı altında konuşmalarını yapmışlardır. Son oturumda ise Dr. Vahdettin Şimşek ve Dr. Öğr. Üyesi Osman Aydın yer almıştır.