Nübüvvet Başlıklı Gençlik Buluşması Gerçekleştirildi

Fakültemiz Temel İslam Bilimleri Bölümü Kelam Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özden KANTER, Hitit Üniversitesi İslami İlimler Uygulama ve Araştırma Merkezi (HİSAM) ile Üniversitemizin “Genç Ofis” birimiyle ortaklaşa düzenlendiği “Gençlik Buluşmaları” kapsamında “Nübüvvet” konulu bir seminer verdi. Kanter, günümüzde nübüvvetle ilgili güncel tartışmaları, bunların mahiyeti, nübüvvetin gerekli oluşu ve buna dair ortaya konulan delilleri, son dönemde peygamber olmadan dinî bir inancı benimsemenin getirdiği problemleri detaylı olarak paylaştı. Ayrıca Kanter, nübüvvet meselesi kapsamında günümüzdeki tartışmalara nasıl bakılması ve bu bağlamda geliştirilmesi gereken çözüm önerileri hakkında kapsamlı bilgiler verdi. Seminer soru-cevap kısmının ardından sona erdi.